Maison

  • Frans
  • Nederlands
Title Image

Cellule d’accueil

Home  /  Cellule d’accueil

WAT IS DAT ?

Het is een structuur die het mogelijk maakt dat mensen met een handicap die nog nooit hebben gewerkt of die uit de arbeidsmarkt zijn getreden, zich geleidelijk aan de realiteit van het werken kunnen aanpassen in een maatwerkbedrijf.

Deze bestaat uit maximaal 6 personen die continu worden begeleid door een maatschappelijk werker. De belangrijkste taak is om ze te laten groeien in een tempo dat bij hen past en zo te evolueren naar een grotere zelfstandigheid en veelzijdigheid.

DE STAGE VERLOOPT IN 4 FASEN :

1. De stagiair doet kleine taken die ons in staat stellen om het niveau van zijn of haar vaardigheden en werkritme te meten.
2. Zodra de stagiair de verschillende vaardigheden onder de knie heeft, krijgt hij of zij een grotere autonomie om hem of haar meer verantwoordelijkheid te geven. Vervolgens voert hij of zij specifieker werk uit waarbij hij gebruik maakt van basisgereedschap: nietmachine, afroller, enz.
3. We integreren de stagiair in andere teams van het maatwerkbedrijf. Deze stap stelt hem of haar in staat om andere disciplines, andere mensen en manieren van werken te ontdekken. De begeleiders van het werkatelier delen dan hun bevindingen met de instructeur.
4. Na het bespreken met de stagiair van de positieve punten en de verbeterpunten, werkt de instructeur weer samen met de stagiair aan de verschillende leerpatronen die nog beter kunnen.

Om een stagiair te zijn, moet je ofwel bijzonder onderwijs, vorm 2, hebben gevolgd of een door de AWIPH geaccrediteerde onderwijsinstelling hebben bijgewoond.

De stagiair krijgt, na aanvaarding van het dossier door het regionaal kantoor van AWIPH, een leercontract.

Hij of zij krijgt dan ook vergoeding voor de gehele duur van de stage. Aan het einde van het leercontract kan dan een eerste contract voor bepaalde tijd worden ondertekend!

Copyright © 2019, dicton.be. All Rights Reserved.
WordPress Video Lightbox Plugin